TEHNOLOGIJA CPS
Barve odgovarjajo 97 % vseh snovi, ki sestavljajo naše telo (kisik - modra, vodik - rdeča, dušik - zelena, ogljik - rumena). Zdravje predstavlja uravnoteženost teh barv, zato lahko svetlobo in frekvenco uporabljamo v terapevtske namene.

BARVNO OKO 2

Barve odgovarjajo 97 % vseh snovi, ki sestavljajo naše telo (kisik – modra, vodik – rdeča, dušik – zelena, ogljik – rumena). Zdravje predstavlja uravnoteženost teh barv, bolezen pa neuravnoteženost, zato lahko svetlobo in frekvenco uporabljamo v terapevtske namene.

Tehnologija CPS (Colour Psycho Somatic) je naravna metoda, ki temelji na dveh faktorjih - barvi in zvoku. Mehanizem delovanja CPS izhaja iz tega, da ima živčna celica od rojstva naprej zdravo vibracijo s specifično valovno dolžino. Pri različnih patoloških stanjih se vibracija celice spremeni. Z barvno korekcijo (terapijo) celica po principu resonance prevzame zdravo vibracijo. Po svoji naravi lahko živčna celica  prevzema in kopiči manjkajoče barve ali  pa zavrača barve, ki prevladujejo.

 

KAKŠNI SO UČINKI METODE CPS?

 • Prispeva k spremembi delovanja različnih organov in sistemov (fizična sprostitev, optimizacija srčnega ritma, optimizacija arterijskega pritiska, normalizacija maščob v krvi, delovanje prebavnega trakta, ledvic ter ostalih organov),
 • krepi posameznikove moči pri osebnostnem razvoju,
 • vpliva na zdrave čustvene odnose v družini, delovnih, šolskih in športnih  kolektivih,
 • pomaga izboljšati pozornost, kratkoročni spomin ter povečati ustvarjalnost in učinkovitost učenja,
 • zmanjšuje profesionalni stres pri strokovnjakih različnih profilov,
 • blaži depresijo in vse vrste negativnih čustvenih vzorcev,
 • je udobna in učinkovita metoda za preventivo pred kronično utrujenostjo in kroničnimi psihosomatskimi obolenji.

 

GLAVNE PREDNOSTI METODE CPS

 • Brez neželenih učinkov,
 • preprosta uporaba za vsakogar,
 • popolna anonimnost in personalizacija programa,
 • primerna za vse starostne skupine.

 

OTROCI

KOMU SE ŠE POSEBEJ PRIPOROČA?

Posebej se priporoča osebam z visoko fizično in psihoemocionalno aktivnostjo (učitelji, učenci, dijaki, študentje, reševalci, zdravniki, vojaki, piloti, astronavti, policisti, profesionalni športniki, managerji, podjetniki, pravniki  ...) kot tudi vsem tistim, ki jih močno obremenjuje zahteven življenjski tempo.

 

Metoda CPS je prejela številna mednarodna priznanja, med drugim tudi diplomo Evropskega znanstvenega združenja za dosežke na področju psihologije.

 

KAKO SE IZVAJA?

S pomočjo računalniškega programa se izvede diagnostika, ki jo opravite praktično sami, s čimer se zagotavlja popolna diskretnost testiranja. Nekaj asistence potrebujejo le otroci.  Testiranje traja od 10 do 20 minut.

Na osnovi rezultata testiranja prejmete računalniški program s 60 individualno definiranimi korekcijskimi terapijami, ki si jih izvajate v zavetju svoje zasebnosti. Vsaka terapija je dolga približno 10 minut, izvajate pa si jih 2–3 krat dnevno, tako da celoten tretma obdelate v 20–30 dneh.

Program in datoteko s korekcijskimi terapijami prejmete na USB ključku, k temu pa so priložena shematska navodila za namestitev in uporabo. Program deluje v operacijskem sistemu Windows.

 

KAKŠNE KOREKCIJSKE MODULE PONUJA?

Program nudi štiri osnovne korekcijske module, v okviru katerih se nahajajo različni bloki, ki obsegajo od 10 do 60 korekcijskih terapij.

 

1. Ojačevalec psihosomatskega razvoja

- Korekcije  42 različnih organov in telesnih sistemov,

- korekcije 9 negativnih čustev,

- 8 specialnih blokov (npr. za izboljšanje spanja).

 

2. Katalizator življenjskih zmag

Vsebuje 19 različnih blokov, med drugim za kreativni razvoj, romantično harmonijo, motivacijo k aktivnosti, celostni pogled na prihodnost, aktivacijo notranjega potenciala moči, jasno razmišljanje in obvladovanje čustev.

 

3. Senzorične kode za lajšanje/odpravo visceralnih bolezni in duševnih anomalij.

Modul vsebuje bloke za 190 različnih težav in bolezni, med drugim za glavobole, anoreksijo, frigidnost, izčrpanost, sociofobijo, anksioznost, depresijo, pomanjkanje upanja in vztrajnosti, čustveno labilnost, neravnovesje endokrinih žlez, različne odvisnosti, psihogeno impotenco, hipohondrijo, boleče menstruacije, jecljanje ...

 

4. Kalejdoskop želja

Modul „Kalejdoskop želja“ pomaga aktualizirati naše želje tako, da odpravlja omejujoča podzavestna prepričanja in globoke duševne bolečine, privlači in materializira priložnosti ter nam pomaga razbremeniti in pomiriti se z bremeni iz preteklosti.

 

Korekcije se lahko poljubno izbirajo iz enega modula ali kombinirano. Skupno prejmete 60 korekcijskih terapij. Zaradi doseganja boljše učinkovitosti se priporoča strnjeno izvajanje v trajanju 20–30 dni (2–3 terapije na dan).

 

KAKO POTEKA TERAPIJA?

PTIČI

Kot rečeno, si terapije izvajate doma oz. v mirnem okolju. Pred prvim izvajanjem si po priloženih navodilih namestite program in uvozite datoteko z vašimi korekcijskimi terapijami.

Udobno se namestite, nekajkrat globoko vdihnite in izdihnite, da se sprostite, nato pa si predvajajte eno od korekcij.

Skupno prejmete 60 korekcijskih terapij, ki so lahko v enem samem bloku (1 × 60 terapij), lahko pa jih je šest (6 × 10 terapij).

Program vam ponuja možnosti, da izbirate motive, ki jih želite med terapijo gledati: harmonija narave, čarovnija ognja, vodni svet, skrivnost vesolja, energija mineralov, številčne kode ... Otrokom je namenjen poseben blok, v katerem lahko izbirajo med živalmi in risanimi junaki.

Program omogoča, da med izvajanjem terapije poslušate glasbo. Določi jo sam, ali pa jo izberete iz seznama (klasična, instrumentalna, sproščujoča, tibetanske mantre, šumenje valov, žvrgolenje ptic ...), lahko pa naložite svojo najljubšo. Če vam je ljubša tišina, lahko glasbo preprosto izklopite.

 

OPOMBA:

Tehnologija CPS ne more nadomestiti nasvetov in zdravljenja zdravnika ter ni namenjena vzpostavljanju klasičnih diagnoz. S pomočjo tehnologije CPS je mogoče določiti čustveno stanje uporabnika v času testiranja, psihoemocionalni status in niz drugih pomembnih elementov trenutnega stanja, kar nadalje omogoča določati organe in telesne sisteme, za katere obstaja verjetnost tveganja za obolenje, ki nastane kot posledica obstoječega psihoemocionalnega stanja. Ponovitev testiranj omogoča določitev vzorcev vedenja, ki se pri določenem uporabniku najpogosteje uporabljajo, na podlagi tega pa se lahko določijo organi in sistemi, ki so najbolj obremenjeni. Individualno določena barvna terapija se lahko realno usmeri proti psihogenemu agresivnemu vedenju in ima seveda usklajevalni učinek na celotni organizem. Na osnovi danih informacij se lahko priporočijo dodatne preiskave uporabnika pri zdravniku specialistu.

Program CPS ni namenjen zdravljenju somatskih bolezni, pač pa v času izvajanja barvne terapije omogoča stabilizacijo notranjih virov samoregulacije, izboljša psihoemocionalni status uporabnika, odstrani patogene učinke stresa in drugih negativnih pojavov, ki so posledica psihotravmatskih dejavnikov. S tem se po naravni poti sproščajo rezerve organizma za boj proti negativnim vplivom stresa. Prav vključitev dodatnih virov samoregulacije omogoča zdravnikom – specialistom doseganje učinkovitejših rezultatov zdravljenja. Tehnologijo CPS je potrebno razumeti kot instrument naravne psihopreventive in higiene, zato ne moremo reči, da ta tehnologijo zdravi, pač pa samo spodbuja organizem, da se zdravi sam.

 Cena: 140,00 EUR

Cena vključuje diagnostiko, korekcijski program na USB ključu in 60 korekcijskih terapij.

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Avtor tehnologije CPS je ruski znanstvenik Valerij V. Dikunov.

Tehnologija je bila 17.  11.  2006 registrirana pod številko 10644 pri federativni Agenciji za informacijske tehnologije Ministrstva za informacijske tehnologije in komunikacije Ruske federacije.

Program je bil 26.  3.  2007 patentno zaščiten pod št. 2007611273 pri federativini Službi za intelektualno lastnino, patente in blagovne znamke.

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev.

Z nadaljno uporabo se strinjate k uporabi piškotkov. O piškotkih

Se strinjam
Spletna stran zdravinpika.si uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. O uporabi piškotkov so uporabniki obveščeni ob prvem obisku spletnih strani, za uporabo določenih piškotkov pa prosimo uporabnika za njegovo privolitev.
 
Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.
 

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.
 

Seznam uporabljenih piškotkov

sejni    |   sejni piškotek
PREF   |   googlov vtičnik statistike
NID   |   googlov vtičnik statistike
 

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Onemogočenje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

 

Če  piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.