Novice
Prebrskajte naše novice.

Mar ne bi bilo lepo, če bi lahko v trenutku izbrisali vse slabo, boleče in moteče, kar nas ovira na poti do uresničitve naših sanj in ciljev? Čarobnega prahu, ki bi odstranil vsa omejujoča prepričanja, ki nas držijo na mestu in preprečujejo, da bi naredili korak ali dva naprej v smer, ki si jo srčno želimo, žal nimamo. Lahko pa je barvna psihosomatika CPS® prijatelj, navijač, zdravnik in učitelj na vaši poti k želenemu. 

Spanje je pomemben fiziološki proces in biološka nuja, saj vpliva na naše duševno, telesno in čustveno zdravje. Pomanjkanje spanja in slaba kakovost spanja kratkoročno vplivata na pomanjkanje energije, zmanjšano pozornost in koncentracijo, slabšo delovno učinkovitost in slabše odzivanje v prometu. Dolgoročno pa lahko povzročita resne zdravstvene težave, kot so debelost, povišana raven krvnega sladkorja, oslabljen imunski sistem in celo nekatere vrste rakavih obolenj.

Včeraj je narava podarila jutro, kakršno se za pomlad spodobi. Sveže, z nežnim, nekoliko toplejšim vetričem, ki je nosil sladek vonj novega začetka. Ptiči so žvrgoleli glasneje kot prejšnje dni. Običajno med vožnjo razmišljam o rečeh, ki so tisti dan za opraviti. Včeraj sem o redu, ki ga ima narava. O ciklih, ki jo ohranjajo. Zimo si vzame za počitek in regeneracijo, da lahko spomladi prične ustvarjati na novo … Tako preprosto je, a nam vseeno ne gre od rok, da bi jo posnemali.

Daleč na severu, nad polarnim krogom, se ob severozahodni obali Norveške razprostira arhipelag otokov s številnimi vrhovi, zalivi in nedotaknjenimi območji. »Lepota tega območja je osupljiva,« je o Lofotskih otokih zapisal Lonely Planet. To je kraj, kjer v poletnih mesecih sonce ne zaide in to je kraj, kjer v posebnih pogojih rastejo divje arktične alge. Alge, ki v svoji strukturi nosijo energijo, ki spreminja življenja, so odličen razstrupljevalec, celični aktivator energije, super hranilo (vsebujejo elementarna hranila), prebiotik in alkalizator (nevtralizator kislosti).

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev.

Z nadaljno uporabo se strinjate k uporabi piškotkov. O piškotkih

Se strinjam
Spletna stran zdravinpika.si uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. O uporabi piškotkov so uporabniki obveščeni ob prvem obisku spletnih strani, za uporabo določenih piškotkov pa prosimo uporabnika za njegovo privolitev.
 
Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.
 

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.
 

Seznam uporabljenih piškotkov

sejni    |   sejni piškotek
PREF   |   googlov vtičnik statistike
NID   |   googlov vtičnik statistike
 

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Onemogočenje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

 

Če  piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.