Novice
Prebrskajte naše novice.

Strupi v telesu nenehno nastajajo, kar je povsem normalno. Težava nastopi, ko se začnejo ti strupi kopičiti, telo pa jih ne zmore več dovolj hitro izločati. Pojavijo se utrujenost, glavoboli, razdražljivost, neprijetni telesni vonji … Telo začne opozarjati, da je nekaj narobe. 

Toksemija (zasičenost telesa s strupi) je glavni vzrok vseh bolezni, saj telo zaradi nezadostne količine živčne energije ne zmore učinkovito odstranjevati strupov iz telesa. Toksemija nastane kot posledica trajajoče obremenitve organizma z različnimi stresorji: neustrezna hrana, pretiran fizični napor, pomanjkanje telesnega gibanja, pomanjkanje svežega zraka, pretirana psihična obremenitev, pomanjkanje spanja … Celice, tkiva in organi postanejo nabiti s toksini, njihova koncentracija doseže kritično raven in nastopi kriza. Večinoma to razumemo kot bolezen, v resnici pa se telo trudi odpraviti to stanje, se očistiti in ponovno vzpostaviti stanje homeostaze – gre torej za samoozdravitveni poskus organizma.

Ko se to zgodi, bi morali telesu pustiti, da opravi svoje delo in mu pomagati olajšati samoozdravitveni proces. Kako? Tako, da mu olajšamo izločanje strupov in da odpravimo temeljne vzroke toksemije – da odpravimo ali vsaj omilimo prej naštete stresorje. Če po prestani bolezni ne odpravimo ponovnega zastajanja strupov, se bo njihova koncentracija postopoma ponovno povečala in nastopila bo nova kriza – bolezen. Na ta način moč organizma slabi in sčasoma, skozi različne stopnje bolezni, lahko pride tudi do tiste najbolj usodne – do raka.

Telo je tako zelo dovršen sistem, ki napake javlja stopenjsko. Na nelagodje, ki ga občuti se odziva postopoma – od tihega prigovarjanja do glasnega vpitja na pomoč. Govorimo o sedmih stopnjah bolezni, katerih vzrok je vedno toksemija. 

SEDEM STOPENJ BOLEZNI

 

Ozavestite dejavnike in procese, ki pripeljejo do resnih bolezni in že danes pričnite z ukrepi, ki vas bodo ohranili oziroma vrnili na čim nižjo stopnjo razvoja bolezni. Uživajmo hrano, ki našemu telesu koristi. Privoščimo si dovolj spanja in poskrbimo za vsakodnevno telesno aktivnost. Vstopajmo v prijazne odnose z drugimi. Počnimo stvari, ki nas osrečujejo. Zares osrečujejo. 

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev.

Z nadaljno uporabo se strinjate k uporabi piškotkov. O piškotkih

Se strinjam
Spletna stran zdravinpika.si uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. O uporabi piškotkov so uporabniki obveščeni ob prvem obisku spletnih strani, za uporabo določenih piškotkov pa prosimo uporabnika za njegovo privolitev.
 
Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.
 

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.
 

Seznam uporabljenih piškotkov

sejni    |   sejni piškotek
PREF   |   googlov vtičnik statistike
NID   |   googlov vtičnik statistike
 

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Onemogočenje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

 

Če  piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.