Novice
Prebrskajte naše novice.

Daleč na severu, nad polarnim krogom, se ob severozahodni obali Norveške razprostira arhipelag otokov s številnimi vrhovi, zalivi in nedotaknjenimi območji. »Lepota tega območja je osupljiva,« je o Lofotskih otokih zapisal Lonely Planet. To je kraj, kjer v poletnih mesecih sonce ne zaide in to je kraj, kjer v posebnih pogojih rastejo divje arktične alge. Alge, ki v svoji strukturi nosijo energijo, ki spreminja življenja, so odličen razstrupljevalec, celični aktivator energije, super hranilo (vsebujejo elementarna hranila), prebiotik in alkalizator (nevtralizator kislosti).

Bogatejše od svojih južnih sester

Rjave arktične alge rastejo v posebnem ekosistemu, zaradi česar so precej bogatejše s hranilnimi snovmi kot vrste, ki rastejo v zmernejših geografskih širinah. Na njihovo rast vplivajo posebni dejavniki: intenzivna fotosinteza v topli polovici leta (obdobje polarnih dni, ko sonce ne zaide) in močni zimski tokovi, ki poskrbijo za naravno »izločanje« starega morskega rastlinja (odstranijo večino rastlin, starejših od štirih let).

Zakladnica hranilnih snovi

Alge poskrbijo za naravno in celostno ravnotežje makro in mikro hranilnih snovi, saj gre za rastlinsko vrsto, ki vsebuje skoraj vse obstoječe hranilne snovi. Njihova odprta celična struktura telesu omogoča, da dostopa do vseh hranilnih elementov, ki se nahajajo v algi, takoj po zaužitju. Ravnotežje mineralnih soli je izredno podobno naši celični tekočini, poleg tega vsebuje ogromno antioksidantov in omega 3, 6, 9 nenasičenih maščobnih kislin, ki so v pravilnem celičnem ravnovesju. Arktične alge vsebujejo 200-krat več železa kot rdeča pesa, ki velja za najbogatejšo kopensko rastlino. V čajni žlički rjave alge je več železa kot krožniku brokolija. Vsebuje 14-krat več kalcija kot kravje mleko. Obširno ravnovesje hranilnih snovi, ki jih najdemo v algah omogoča, da dosežemo ravnovesje hranilnih snovi in homeostazo – ravnovesje celotnega organizma.

Farmacevtski čudež narave

Izkušnje uporabnikov in znanstvena poročila pričajo, da igrajo izdelki iz rjave alge pomembno vlogo pri težavah s srcem in ožiljem, povečani ščitnici, razdražljivem črevesju, slabi prebavi, raku, pomanjkanju odpornosti, čiru na želodcu, zastrupljenosti z živim srebrom, kandidi in bakteriji Helicbacter Pylori. Rjave alge so priporočljive tudi pri sindromu kronične utrujenosti, multiple skleroze, motnjah avtističnega spektra, težavah z dihali in kožo.

Rjava alga je prebiotik – razstruplja telo, sprosti vse elemente v sestavinah, ki jih telo potrebuje in aktivira naravni ciklus obnavljanja celic. S tem se poveča raven kisika v krvi, kar vodi do več energije in nemotenega delovanja organov. Ker je alga polna mineralov v organski obliki, pomaga telesu ohranjati popolno ravnovesje med alkalnostjo in kislostjo. Učinkovito odstranjuje toksine, vključno s težkimi kovinami. Posebni pigmenti, ki jih vsebuje rjava alga, čistijo kri in ledvice ter spodbujajo boljšo absorpcijo hrane in s tem čistost telesa. Alge odpirajo dostop do vseh elementov v sestavinah in sproščanje naravnih mineralov, hranil in ostalih mikroelementov, ki jih naše telo ne more proizvesti, vendar so bistvenega pomena pri obnovi in ohranjanju dobrega zdravja.  Rjave alge priskrbijo mikro hranilne snovi, aminokisline, vitamine, minerale in sestavine, ki so lahko odsotni v predelanih in gojenih proizvodih.

Najvišja kakovost z Lofotov

Ni vseeno, katere rjave alge uživamo. Najboljše so tiste, ki so požete sveže in žive, očiščene, posušene na zraku in mikronizirane – alge,  pri katerih ni nič dodano in nič odvzeto. Izdelki iz rjave alge, ki jih priporočamo mi, vsebujejo izključno rjave morske alge najvišje kakovosti iz neonesnaženih arktičnih voda Norveške severno od polarnega kroga, ki jih prideluje najstarejši in najbolj cenjen proizvajalec alg na svetu. Žetev, ki se vsako poletje izvaja na stotinah otokov lofotskega arhipelaga, je trajna in dovoljuje, da odrezane rastline zrastejo ponovno. Na tem območju je gojenje rib prepovedano, dovoljena je le lahka industrija, ki jo strogo nadzorujejo, kvaliteto morja pa neodvisno nadzoruje norveška vlada. Več informacij o izdelkih in nakupu najdete tukaj. 

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev.

Z nadaljno uporabo se strinjate k uporabi piškotkov. O piškotkih

Se strinjam
Spletna stran zdravinpika.si uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. O uporabi piškotkov so uporabniki obveščeni ob prvem obisku spletnih strani, za uporabo določenih piškotkov pa prosimo uporabnika za njegovo privolitev.
 
Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.
 

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.
 

Seznam uporabljenih piškotkov

sejni    |   sejni piškotek
PREF   |   googlov vtičnik statistike
NID   |   googlov vtičnik statistike
 

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Onemogočenje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

 

Če  piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.