O nas
Na Zdrav in pika spodbujamo celostni pristop k zdravljenju.

“Nekatere stvari so tako pomembne, da jih moramo odkriti sami,”

je zapisal Paolo Coelho. Ena od teh je prav gotovo način, kako doživljamo sebe, svoje življenje in življenje, ki nas obdaja. Kako se čutimo. In kako čutimo življenje.
 
Živimo v času hiperinformiranosti - v vsakem trenutku in na vsakem koraku so nam na voljo skoraj vse informacije. Dnevno procesiramo za kar 700 % več informacij kot pred dvajsetimi leti. Vsa védenja za srečno, zdravo in zadovoljno življenje so nam na voljo - a dejstvo je, da ta védenja ostajajo samo to. Védenja, ki jih večinoma puščamo v naših virtualnih svetovih, zaradi katerih izgubljamo tisti pravi, čuteč stik s svojo bitjo. In Življenja ne čutimo. Vsaj ne tako kot bi ga morali ali si želeli.
 
Življenje je zelo preprosto, če znamo v sebi pobrskati za že davno usvojenimi temeljnimi resnicami, ki določajo kakovost našega bivanja. Ko iščemo poti na različnih življenjskih področjih, so zdrava pamet, intuicija in iskren nasvet dobrega prijatelja najboljša orientacija. Vsak zase in v kompletu.
 
Na Zdravinpika verjamemo, da znanje (védenje) brez ravnanja (akcije) ne daje razultatov. Verjamemo v neprecenljivo vrednost starodavnih znanj in verjamemo, da njihovo združevanje s sodobnimi tehnološkimi dognanji prinaša odlične rezultate v izboljšanju kakovosti naših življenj - pri zdravju, odnosih in v poslu.
 
Dovolite nam, da s skrbno izbranimi vsebinami predavanj, delavnic in drugih oblik druženja prispevamo vsaj delček k revitalizaciji vašega življenja. Da boste lažje odkrili tiste najpomembnejše stvari. Sami.

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev.

Z nadaljno uporabo se strinjate k uporabi piškotkov. O piškotkih

Se strinjam
Spletna stran zdravinpika.si uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. O uporabi piškotkov so uporabniki obveščeni ob prvem obisku spletnih strani, za uporabo določenih piškotkov pa prosimo uporabnika za njegovo privolitev.
 
Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.
 

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.
 

Seznam uporabljenih piškotkov

sejni    |   sejni piškotek
PREF   |   googlov vtičnik statistike
NID   |   googlov vtičnik statistike
 

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Onemogočenje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

 

Če  piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.